כשהצעתי לשף אמיר מרקוביץ לבשל עם בירות בוטיק ישראליות, הוא הסכים ללא כל היסוס והציע מתכון קלאסי: תבשיל בקר וירקות שורש בבירה. כיום, מרקוביץ הוא שף ובעלים של ה"איטלקיה בתחנה", מסעדה המתמחה במאכלים מדרום איטליה, בדגש על דגים ופירות-ים. לפני כן היה שנים שף ובעלים של מסעדת "פורלין" ועבד במסעדות נוספות. "אני אוהב את הבישול, הפיכת חומרי הגלם למנות."
להכנת המתכון השתמש שף אמיר מרקוביץ בבירה "פלמית שופעת" מבית Brew-Tali, בירה חולונית בסגנון בלגי, בלונד אייל, 10% אלכוהול, שייצר אדי סער.
מאז שהוא זוכר את עצמו, אהב אדי סער (ועדיין אוהב) לשתות בירה. בשנת 2005, אחרי שקראו כתבה בעיתון "הארץ" על הכנת בירה ביתית, החליטו אדי ובנו עידו לקחת את האהבה הזו צעד אחד קדימה, ולהירשם לקורס לבישול בירה שהעביר גדי דבירי ("בירדי"). אדי החל לייצר בירה, ובחר לקרוא למבשלה הביתית בשם Brew-Tali, על שם כלתו. ואם תהיתם, אז כן, טלי אוהבת בירה וטועמת מהבירות שמייצר אדי. השם מחייב.
מתכון לתבשיל בקר וירקות שורש בבירה
1 בצל קלוף וחתוך לפרוסות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
1 ראש שום
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
10 עגבניות שרי תמר חצויים
20 עלי בזיליקום טריים
כף עגבניות מיובשות קצוצות
10 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
2 בקבוקי בירה (330 מ"ל) "פלמית שופעת" של Brew-Tali*
טימין
שמן זית
מלח ופלפל
מקמחים את קוביות הבשר ומתבלים במלח ופלפל.
מחממים שמן זית בסיר בינוני ומכניסים לתוכו את הבשר המקומח והמתובל.
מזהיבים את הבשר בסיר ומוסיפים את בצל, גזר, תפוחי אדמה, פטריות ושיני שום.
מערבבים בעזרת כף עץ ומתבלים (לפי הטעם) במלח ופלפל.
מוסיפים עגבניות שרי ועגבניות מיובשות (אפשר גם לחזק בעוד 2-3 כפות רסק עגבניות).
שופכים את שני בקבוקי הבירה לסיר (ריח נהדר מתפשט בחלל המטבח).
מוסיפים את הבזיליקום והטימין, מביאים לידי רתיחה ומנמיכים את האש.
מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה** (או יותר - עד שהבשר ותפוחי האדמה מתרככים) ומגישים.
* אם אין לכם "פלמית שופעת" של Brew-Tali (איך זה יכול להיות?!?) תוכלו להשתמש בכל בירה אחרת בסגנון בלגי.
אדי ואני ישבנו במסעדה, טעמנו את התבשיל ושתינו בירה נוספת מבית Brew-Tali. בירת חיטה, 6.5% אלכוהול, שבשלב הבישול הוסף לה כישות אמריקאי (קסקייד) : Ido's Friends' American Hefeweizen. השם הארוך מעיד על כך שבמקור, כפי ששמה מעיד עליה, יוצרה לשתייה על-ידי הבן עידו וחבריו ברדיו "תדר", אולם בסוף נשארה לצריכה עצמית בביתו של אדי. וגם אני נהניתי. תוך כדי שיחה התברר שיש לנו הרבה מכרים משותפים וותיקים מתחום יחסי העבודה. עולם קטן.
טעמנו את הבירה משני בקבוקים. בירה מרעננת לאחר צהריים כיפי עם תבשיל הבשר והירקות בצד. הבירה מהבקבוק הראשון שפתחנו היתה מרירה מהכשות והיה לה גם טעם עדין של קקאו. בשתיית הבירה מהבקבוק השני הרגשתי את הטעם החמצמץ של החיטה ופחות מרירות. "זה היופי בבירות בוטיק, בכל בקבוק מצפה הפתעה" העיר אדי והרים עוד כוס לחיים.
בתיאבון ולרוויה!
***
אמיר מרקוביץ תרם מתכון ובישל במטבח של "האיטלקיה בתחנה"
מירה-בל גזית צילמה, טעמה וכתבה
אדי סער בישל את הבירות, הצטרף וטעם
***
שפים מבשלים עם בירות בוטיק ישראליות. בפוסט הבא בסדרה: קינוח עם בירה
תודה. יופי של כתבה, יופי של מתכון, יופי של פגישה. כיף גדול.
השבמחקהולך לנסות את המתכון, אדי יסלח לי אם אשתמש בבירה שלי?... (:
השבמחקגל, רק אם תשתף אותנו באיזו בירה השתמשת ואיך יצא :)
השבמחקבטח גל. בעיקר בגלל שהבירה כבר נגמרה (לא נורא בצ' נוסף בדרך). נראה לי שהמתכון ייצא מוצלח עם כל בירה. גם אני מצטרף לבקשתה של מירה-בל: ספר איך יצא.
השבמחקסחתיין אדי!
השבמחקעם הפלמית השופעת זה קל... אתגר רציני לשף יהיה לבשל איזה מאכל עם הבירה המפורסמת שלך "ציפורן חודרנית"... (-: