יום שני, 28 בפברואר 2011

ניוזלטר מס' 2 - רק בישראל, מסביב לעולם, ועוד עדכונים על בירה

סקירה שנייה יוצאת לדרך, והפעם סיכום חודש פברואר: - 

** רק בישראל ** 

בתחילת החודש נערך בבירדי אירוע ראשון מסוגו: מבשלי בירה חובבים הוזמנו להביא את תוצרתם ולקבל במקום חוות דעת מקצועית על מעשי ידיהם מפי טועמי בירה ובשלני בירה מנוסים ומקצועיים. אורן אברשי סיקר את האירוע  [מאסטר ברואר נולד / בירה ועוד]

* חדש בחיפה: לאוניד ליפקין (מבשלת Libira) פתח לאחרונה פאב - ליבירה. יואב קובלסקי (מבשלת Pista) ביקר במקום ביקור קולגיאלי, טעם את הבירות ותיאר את רשמיו. [מבשלת ליבירה / קולינריה]

* חדש בזכרון: דני בר מתאר את השקת מבשלת פאבו Pavo בזכרון יעקב [Pavo – בירה של טווס / אתר אכול ושאטו]

* ברים בירושלים: דרור טרווס סוקר שלושה ברים ירושלמיים: בלווד בר, גלן ומיה בר, במסגרת תחרות אתר Beers. מיה בר בתואר בר הבירה הטוב ביותר באזור ירושלים וגלן - בציון לשבח. [בר הבירה הכי טובה בבירה / אתר בקבוק - הבלוג; רשימת הזוכים בתחרות ה- Beers Award / אתר Beers]

* איתי בן דוד מראיין את שמולץ (שמואל נקי) [שמולץ / Beerbur]

* שריינו ביומנים: מהלך חודש מרץ מתקיים פסטיבל אוכל כפרי ה-11 של מועצה אזורית מטה יהודה. במסגרת הפסטיבל יתקיים סופשבוע חגיגות מבשלות הבירה של מטה יהודה: אביר האלה, גל'ס, עמק האלה, רונן, השחר בירבר ונגב. האירוע המרכזי יתקיים במתחם בית העם בגבעת ישעיהו, ביום שישי 18.3 בין השעות 10:00-16:00 וביום שבת 19.3 בין השעות 10:00-17:00. יהיה שמח: טעימות בירה מטעם המבשלות המשתתפות, הסברים על ייצור הבירה, מכירת מארזים במחיר מיוחד ודוכני אוכל.


** מסביב לעולם **

* דגן בר אילן משתף אותנו בחוויות מהחוף המערבי בארצות הברית. פוסט ראשון מתאר ערב בירות בפאב Libarty Alehouse שסנטה מוניקה ופוסט שני על חוויות מביקור במבשלת Firestone Walker שבפאסו רובלס [West Coast Beer Tour / אבן האש המהלכת מקליפורניה – Firestone Walker / מבשלת הבירה הביתית שלי]
* אורן אברשי מביא רשמים מערב טעימות בירות עולם שערך, יחד עם יוחאי קודלר וליאור בלמס, ומערב טעימות בירות ממבשלת דוגפיש הד [מסעו של הטווס הבלתי מסווג מזכרון לניו זילנד וחזרה / שיעור הכלבות של מיילס דיוויס או כלב בישול 2 / בירה ועוד]

* דרור טרווס מגלה אתר בשםhttp://www.beermenus.com  ובו מידע על תפריטי הבירה בכל הברים, החנויות והמסעדות בערי ארה"ב. אחרי שהכין שיעורי בית, יצא לעיר הגדולה ניו יורק לדווח על ממצאיו. [ניו יורק, ניו יורק (1) / ניו יורק ניו יורק (2) / אתר בקבוק – הבלוג]


* הכינו את הכרטיסים: אם אתם נמצאים בתפוח הגדול ב- 19-20 למרץ, אל תפספסו את ה- Get Real NY Craft Beer & Food Festival בבניין אלטמן (135 WEST 18th Street). לפרטים נוספים ולכרטיסים כנסו כאן
* מאט גולדינג ומאט בין מביאים רשמים ממסע בירות בבלגיה [מסע בעקבות הבירה הבלגית הנסתרת / הארץ]

* נעמה שטרנליכט מגלה מבשלה איטלקית בבית כלא בטורינו שהוקמה בשנת 2004 ופועלת כקואופרטיב [פאוזה קפה / הבלוג של נעמה שטרנליכט באתר Beers] עוד על המבשלה של פאוזה קפה כאן.
* שירי דובר שותה דאוס, השמפניה של עולם הבירה ומספרת על כך [בירה עם חינוך של שמפניה / אתר איש הענבים]




** ועוד כמה עדכונים **

* מבשלת קאסל רוק (Castle Rock Brewery) שבנוטינגהאם תבשל בירה מיוחדת Kiss Me Kate=KMK לקראת נישואיו של הנסיך ויליאם לבחירת לבו קייט מידלטון שצפויים להיערך בסוף חודש אפריל. פרטים נוספים בכתבה (סרטון) של ה- BBC
* פטנט יפני חדש: מכשיר ביתי קטן שמשנה את טעמה של בירה מפחית לטעמה של בירה מחבית בתוך כמה שניות.
* בית המחוקקים הרוסי דן בהצעת חוק שתגביל את מכירות הבירות החזקות (מעל 5% אלכוהול), כחלק משורת צעדים שנועדו לצמצם את השימוש באלכוהול.

* ואחרון חביב: מחקר שנערך בברצלונה מגלה יתרונות בריאותיים לשתיית בירה [עזבו תרופות. בירה מגינה ממחלות לב ולחץ דם / Ynet]

                                                                                 * * * 


התמונות לקוחות מאתרי האינטרנט המקושרים, לפי הסדר

2 תגובות: