יום חמישי, 30 בספטמבר 2010

בירה-מטר: אדי סער על בירת אמבר של מבשלת אלכסנדר


שלשום בילינו בפסטיבל אייקון. 
ניצלנו את קרבת הפסטיבל לפורטר אנד סנס ונכנסנו "לאכול משהו קטן ולשתות משהו קטן".
הסקרנות הניעה אותי לנסות בירה ממבשלת "אלכסנדר" החדשה. 

ל"אלכסנדר" יש היצע של 2 בירות המסווגות לפי צבען: בלונד ואמבר. 
בחרתי באמבר שאמורה להחיות ולתת פרשנות אישית ל"סגנון בירה כפרי, בלגי צרפתי, שכמעט עבר מן העולם...  הנקרא Bière de Garde", כמו שמעידה המבשלה עצמה על הבירה הזו. 
צבעה של הבירה, כפי ששמה מרמז, הוא אכן ענברי, על הצד הבהיר.
מורגשים טעמי לתת קלויים וכישות ביד נדיבה (לא הצלחתי לפענח איזו, אבל משהו אירופאי ללא ספק) שמקנים לבירה מרירות מודגשת אך לא קשה ומעט מתיקות על קצה הלשון. הבירה מתפתחת יפה בכוס והמרירות, הגסה מעט בתחילה, מפנה את מקומה למרירות מורכבת יותר וארומטית.

אני, שיש לי העדפה ברורה לבירות בלגיות, לא גיליתי בעוונותי את הבלגיוּת (בירות צרפתיות אני לא ממש מכיר). 
מדובר בבירה קורקטית, באמת קורקטית (וזה לא נאמר לגנאי), מאד מיינסטרימית באופייה (אחוז האלכוהול נמוך מ-6%), אבל לא חסרת אופי, קלה ונחמדה לשתייה, בעלת אופי מתון, לא קיצונית לשום כיוון ומאד מקצועית. הבירה תקרוץ, ללא ספק, לחובבי בירה שכבר טעמו בירה אחת או שתיים ורכשו את  התחושה ומידה של תחכום, פחות למתחילים (שנרתעים ממרירות) ולחובבים כבדים שמחפשים מעט יותר ייחוד.

בפעם הבאה אטעם את הבלונד.

אדי סער
Brew-Tali
מבשלת בירה ביתית


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה