זהו. זה רשמי. אין לי כבר מקום בבית, במחסן ובחצר. כל פינה טובה מלאה במשהו שקשור לבישול הבירה - ארגזים, בקבוקים, חומרי גלם וציוד, בחצר יש חמישה מקררים והמון דברים ששייכים ל"בירה".
אם לי כבר נמאס לדלג בין כל הדברים, מה תגיד האישה?
למזלי, כרגע הכול על מי מנוחות וזאת עצם העובדה שבימים אלו ממש, אני מעביר את כל ציוד הבישול למקום לא רחוק מהבית, למעשה, חמש דקות הליכה משם. הכול נותר קל"ב, הבישול, הביקבוק, האחסנה.
אם לי כבר נמאס לדלג בין כל הדברים, מה תגיד האישה?
למזלי, כרגע הכול על מי מנוחות וזאת עצם העובדה שבימים אלו ממש, אני מעביר את כל ציוד הבישול למקום לא רחוק מהבית, למעשה, חמש דקות הליכה משם. הכול נותר קל"ב, הבישול, הביקבוק, האחסנה.
לאט לאט, תחביב שהחל כקוריוז והצטרף לשורה של דברים ש"אנחנו לא קונים – אנחנו מכינים לבד" לצד הלחם, החומוס, הטחינה ועוד, מצא לעצמו מקום די מרכזי בחיי (ובחשבון הבנק שלי...) והנה, אני מבין כי בישול של 20 ליטר בירה פעם בחודש, כבר אינו עומד ברף הצריכה והשתייה של מכרים, חברים ועוד. פתאום יש דרישה לבירה טובה, טעימה, בלי שטיקים וכהוכחה לכך, לאחרונה נפרדתי תוך יומיים מעשרים ליטר של אימפריאל סמוקד פורטר! מזל ששמרתי בקבוק אחד לטובת קיום הבטחה שהבטחתי.
במהלך התקופה האחרונה, אני פוגש הרבה אנשים שמאוד שמחים לעזור, לתמוך ולדחוף את עניין בירת הבוטיק, החל מאנשים בתוך קהילת הבירה ועד ראש המועצה שלנו והסגל שלו, שאיתם נפגשתי כבר כמה פעמים לגבי רעיון שמסתובב לי בראש. הופתעתי מהתמיכה והליווי, לא ציפיתי שאקבל גב ואוזן קשבת מגוף כל כך גדול. התמיכה הזו, יחד עם עוד כמה אנשים שמאמינים ועוזרים, הציוד עובר לו אט אט למבשלה הקטנה שלי הנבנית לה טיפין טיפין, בתקציב זעום, אפסי עד שלילי, עם הרבה עבודה עצמית קשה אך מספקת. אין לי טייקונים מסובאים שיממנו לי כל צעד ושעל, אין לי חברים בעלי מסעדות גורמה שידחפו את הבירה שלי (ואני לא בטוח שזה מה שאני רוצה כרגע), אבל יש לי רצון, חזון, תשוקה ואהבה למה שאני עושה – אני מבשל בירת בוטיק ישראלית.
כולי תקווה, כי בתקופה הקרובה, מי שיגיע אליי לטעימות וביקורים, לא יתארח בחצר הבית כמו היום אלא במרחק של חמש דקות משם, עם כוס בירה קרה ונוף מדהים, חלק מהציוד, כבר שם. את האירוח בחצר אני אשאיר לטובת חברים קרובים ואח"מים...
בברכת שנה טובה מלאת כל טוב!
גל ספיר
Gal's Craft Beer
בהצלחה גל. לך על זה ! אהבתי את הקטע: "אין לי טייקונים..." וגו'. אני איתך.
השבמחקחבל שאי אפשר לעשות "לייק" לתגובה של אדי. מצטרפת לתגובה.
השבמחקאיפה אתה נמצא גל?
השבמחקואילו בירות אתה מכין?
בכל אופן, שיהיה המון בהצלחה!!!
גל,
השבמחקהמון בהצלחה.
אני בעד יוזמה שמשלבת נוף מדהים ובירה קרה (ואם תצרף לחם ביתי לעסק זה בכלל יהיה מעולה) - עדכן כשיהיה מה לעדכן.
ל Jonathan Kahn - אני גר ומבשל במושב אביעזר, עמק האלה, כרגע מארח בחצר הבית ובתהליכי מעבר למבנה לא רחוק. מכין בירות ALE, כאשר הקבועות שלי הן sweet staut, imperial smoked porter, APA או מה שבא לי באותו רגע וכל בישול אני משתדל להוסיף "בירת הפתעה".
השבמחקל kerenmk - אני לעיתים משלב לחם בערבי או אירועי הטעימות. בכל מקרה, את מוזמנת להגיע :)
גם אני בעד יוזמה של בירה ונוף...העיקר לא אצלי בחצר..וגל, תפסיק להציג את ילדה כשתיינית..
השבמחק