יום שבת, 13 בנובמבר 2010

סינטה בקרם ערמונים ובירה Sunny Friday של גופר'ס על פירה כרובית ואספרגוס

נכון שיחד עם המתכון של הבליני בתפוחים ובירה, כבר צולם מתכון קינוח נוסף, וחלקכם אפילו טעמו אותו כבר בפסטיבל הבירה במעברות (איך שהזמן עובר...) אבל קצת לפני הקינוח, מתכון למנה עיקרית: סינטה בקרם ערמונים ובירה Sunny Friday של גופר'ס על מצע פירה כרובית ואספרגוס.

סשה כנוביץ ואשתו נטלי החלו לייצר בירה לפני כשלוש שנים. פוסט מעניין על תחילת הדרך של בירה גופר'ס פורסם כאן לפני כחודש ("הגופרים חוגגים"). הבירה Sunny Friday, שבה השתמש שף יניב צור להכנת המתכון, היא בירת אייל בהיר בסגנון American Pale Ale. בירה מרעננת, 6% אלכוהול, עם ארומה כשותית מודגשת. הבירה נקראת Sunny Friday משום שהוכנה לראשונה ביום שישי מלא שמש. 
 
לשם הכנת המתכון התארחתי בקפה-ביסטרו הילינק'ה שנפתח לפני כמה חודשים בפינת הרחובות שלמה המלך וארלוזורוב בתל-אביב.
יניב צור, שף ובעלים של הילינק'ה, שם לעצמו מטרה ליצור פינת חמד מכניסת אורחים בלב תל-אביב, עם אוכל טוב ושירות מוקפד. 


סינטה בקרם ערמונים ובירה Sunny Friday של גופר'ס על פירה כרובית ואספרגוס

מרכיבים (ל-2 סועדים): 

2 נתחי סינטה (250-300 גר' כל אחד)
6 גבעולי אספרגוס יפים
מעט שמן זית
כף חמאה**

לרוטב:
330 מ"ל בירת Sunny Friday של גופר'ס*
150 מ"ל ציר בקר
50 מ"ל יין מרסלה (או יין אדום אחר)
100 גר' ערמונים
שוט ברנדי
שוט אספרסו

קורט פלפל מדגסקר
כף חמאה**

לפירה:
2-3 תפוח אדמה בינוניים
5 פרחי כרובית
מעט חלב וחמאה**


אופן הכנה:

הכנת הסינטה והאספרגוסים:
1. מחממים מחבת, ממסים בה את החמאה ומוסיפים מעט שמן זית.
2. מפלפלים את נתח הסינטה.
3. מטגנים קלות את נתחי סינטה משני הצדדים.
4. מכניסים את הסינטה והאספרגוסים לתנור שחומם מראש לטמפ' 180 מעלות, צולים עד לקבלת מידת עשייה מדיום.



הכנת הפירה:
5. מבשלים תפוחי אדמה עם כרובית עד לריכוך, מוסיפים מעט חלב וחמאה ומועכים עד לקבלת מסה חלקה ויציבה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
הכנת הרוטב:
5. מוסיפים למחבת בה טיגנו את נתחי הסינטה את כל הנוזלים לרוטב ואת הערמונים.
6. מצמצמים את הרוטב עד שנעשה סמיך.
7. מוסיפים מלח ופלפל מדגסקר לפי הטעם.
8. לאחר שהרוטב מצומצם וסמיך, מוסיפים חמאה

הגשה:
מניחים במרכז צלחת כף גדושה של פירה ועליה את נתח הסינטה, יוצקים רוטב על הבשר ומסביבו, ומניחים את גבעולי האספרגוס מעל הבשר.



 
 


בתיאבון! 


* * *


* אין לכם בירה גופר'ס? ניתן להשתמש בבירת אייל בהירה אחרת. 
** ניתן להמיר את החמאה והחלב במרגרינה ובמים בהתאמה, לפי אותן כמויות.



* * *
הילינק'ה, קפה ביסטרו - אירחו; שף יניב צור - תרם מתכון והכין אותו במטבח של הילינק'ה. תודה רבה!
סשה כנוביץ, Gopher's, גופר'ס, הכין את הבירה
מירה-בל גזית צילמה, טעמה וכתבה
* * *
זה היה עוד פוסט בסדרת - שפים מבשלים עם בירות בוטיק ישראליות
בפוסט הבא: קינוח...

2 תגובות:

  1. יופי של פוסט ושל מתכונים. איך היה טעים ? נראה לי שהמרת החמאה והחלב במים ומרגרינה (מרגרינה ? ברררר) תהרוס את המתכון.

    השבמחק
  2. היה טעים מאוד (יש יתרונות בהכנת הפוסטים האלה). הטוויסט הוא ברוטב שמשלב יין ובירה.
    לגבי ההמרה - מסכימה שזה יהרוס, אבל ראיתי לנכון לציין זאת לטובת שומרי הכשרות שבינינו.

    השבמחק