יום שלישי, 11 בינואר 2011

ניוזלטר מס' 1

הנה הוא בא - הניוזלטר הראשון - ובו קישורים לכתבות ולפוסטים בתחום הבירה שפורסמו בתקופה האחרונה. 



בירות בוטיק ישראליות


בירת מרווה (Sage ale): האחים רוזנבלט ("פוש-פוש") מספרים על הכנת בירה שאחד ממרכיבי היסוד שלה הוא מרווה. הפוסט מתאר את ההיסטוריה של שימוש במרווה בבירות אייל ועל תהליך ההכנה של בירת המרווה (שניתן יהיה לטעום בתערוכת BEERS). 
* * *
דרור טרבס מארח את מבשלת רונן בפוסט חדש בבלוג של אתר בקבוק.
* * *
הוקם מועדון לבעלי מבשלות במועצה אזורית מטה יהודה (קישור - כתבה ב- Mynet)
* * *
שחר הרץ פרסם פוסט באתר BEERS ובו סיכום התפתחויות שוק הבירה המקומי במהלך 2010. זהו פוסט שני בסדרה, בו סוקר הרץ את כניסתן לשוק של מבשלות חדשות (באטרפליי, פאבו) ושדרוגן של קיימות (סלרה, אסיף, מלכה וליבירה).
* * *


בירות - כללי 


שינוי הגדרת small craft brewer
איגוד יצרני הבירה האמריקאי (Brewers Association - BA), איגוד המייצג את רוב המבשלות, שינה את הגדרת יצרן בירה בוטיק קטן (small craft brewer). ההגדרה חשובה לענייני מס (אם המבשלה נכנסת להגדרת "קטנה" היא זכאית להטבה מיסויית משמעותית לפי החוק הפדרלי).
מאמצע חודש דצמבר 2010 ואילך, ההגדרה תתייחס למבשלה עצמאית (מעל 75% מהבעלות עליה היא של יצרן הבירה עצמו, או של יצרן בירת בוטיק/מבשלת בוטיק אחרים), שמייצרת עד 6 מיליון חביות בשנה. לפני השינוי היתה הכמות המקסימלית 2 מיליון חביות. (קישור להגדרה החדשה).
המבשלה היחידה שההגדרה המקורית היתה עלולה לפגוע בה כלכלית היא Boston Beer Co יצרנית Samuel Adams, שהיתה על סף ה- 2 מיליון חביות. עכשיו יש למבשלה מרווח נשימה.
* * * 

פאבים בבריטניה יצטרכו להזמין כוסות בירה חדשות 
פאבים באנגליה, סקוטלנד ו-ווילס יוכלו למכור אלכוהול גם במידת שונר (425 מ"ל) כפי שנהוג באוסטרליה. האירים ייאלצו לחכות... (קישור - כתבה בדה-מרקר)
* * *

ואם כבר מזכירים הזמנת כוסות בירה
איך לא חשבו על זה קודם? - במבצע שזכה לכינוי "בירה לבנה" תפסו בלשי משטרה חבילה ובה 7 ק"ג קוקאין. הקוקאין הוסלק בתוך תחתיות כפולות של כוסות בירה, בחבילה שהגיעה מפרו והיתה ממוענת לאשה בת 94. (קישור - כתבה ב-נענע)
* * *











3 תגובות: